هنر جذب سرمایه برای استارت آپ ها
1399/1/16
نوع: معرفی کتاب
نویسنده: سجاد افتخاری

شاید یکی از سخت‌ترین و پرچالش‌ترین فرایندهایی که هر کارآفرین در مراحل گوناگون کار خود با آن مواجه می‌شود جذب سرمایه‌گذار مناسب و همراه باشد. قاعدتاً این کار مهارت‌های مختلفی می‌طلبد و فقط با دانش تخصصی در صنعت خاص آن استارت‌آپ به دست نمی‌آید، بنابراین، کارآفرینان نیاز دارند خود را برای آن آماده کنند. تمام کارآفرینان بزرگی که میشناسم خیلی قبل تر این که کسب و کارشان آماده شود اقدام به توسعه میکنند با این فرمول شما همیشه بیش از توانتان درگیر کار هستین و بنابراین مجبور میشوید سریعتر فکر و هوشمندانه تر حرکت کنید. بسیاری از کسب و کار ها شکست میخورند و برخی در آنها به موفقیت میرسند و تعداد خیلی کمی از آنها به یک بازگشت سرمایه کلان میرسند.

به همین دلیل سرمایه گذاری در استارتاپ کار پر ریسکی است. قبل از اینکه برای استارتاپ و یا ملاقات کردن با استارتاپ عجله کنید لازم است ذهنیت،انتظارات ،محاسبات و استراتژی مناسبی داشته باشید .قرار نیست تصور کنید   توافق بر سرسرمایه یا سرمایه گذاری را شانس در اختیار گرفتن یک نفر برای تبدیل رویاهایتان به واقعیت بدانید چون ریسک بالایی برای سرمایه گذاران و چالش های زیادی مانند گرفتن وام از بانک به دنبال دارد روش دیگر سرعت یا شتاب دادن به سازوکار موجود است که میتواند بهترین فرصت را هم برای سرمایه پذیر و هم برا ی سرمایه گذار ایجاد کند که اولین گام ساخت محصول میباشد.که کارآفرینان مالکیت ، کنترل و رهبری را در دست میگیرد.

می توان با ساخت یک مدل کسب و کار بدون سرمایه اضافه به کار خود ادامه داد که روشی قدرتمند تر  برای افزایش سرمایه است که کارآفرین را  برای مذاکره  در موقعیت بهتری قرار میدهد .و سرمایه گذار با خیال راحت در استارتاپی که محصول دارد و کارکرد آن اثبات شده سرمایه گذاری میکند . برای خود روشن کنید،چرا قصد افزایش سرمایه دارید؟ افزایش سرمایه چه نفعی برای شما دارد و چه فرصتی پیش روی سرمایه گذاران بالقوه قرار میدهد . به یاد داشته باشید طرح کسب و کارتان باید یسیار دقیق باشد زیرا اکثر استارتاپ ها مسیر خود را برای تطابق با بازار اصلاح میکنند. بسیاری از مردم فکر میکنند که به سادگی خواندن یک مقاله در تک کرانچ  یا وبلاگ های متعدد استارت آپ  و با کمی توانایی  میتواند دوره های تامین سرمایه موفق را تجربه کند خیر اینطور نیس. حقیقت این است که برای اینکه بتوانید نتایج بزرگی خلق کنید نیاز به صرف کار،تلاش، زمان ، فکر و انجام فعالیت های کوچکی دارد.ایجاد ارتباط ، بازاریابی ،واثبات خودتان و محصولات به دیگران نیاز های تامین سرمایه موفق میباشد که برای انجام این کارها با کمک دیگران باید ایده هایتان را جمع بندی و دست به اجرا بزنید. یکی از راه های جذب سرمایه این است مشخص کنید چه چیزی شما را متقاعد میکند که این کسب و کار موفق می شود و چه فرصت خوبی برای سرمایه گذاران است.

می توانید یک نسخه اولیه یا مدرکی از آزمودن محصول و تقاضای آن در بازار فراهم کنید. بنیان گذاران باهوش برای افزایش سرمایه خود زمان ۱۸ تا ۲۴ ماه را در نظر می گیرند که زمان مناسبی می باشد .جای نگرانی نیست چون قرار نیس سرعت استارت آپ تان را کم یا متوقف کنید بلکه ادامه روال کار در توسعه ، برند سازی ، پایگاه مشتری ، و فروش به فرایند جذب  سرمایه کمک میکند. هر چقدر مبلغی  که باشد آن را به دوره های سرمایه گذاری و مراحل برجسته کسب و کار خرد کنید . قطعا تقسیم بندی نیاز های خود به مراحل عملی و مشخص شما را طی ۱۸ تا ۲۴ ماه به جایی که می خواهید می رساند. مفهوم سازی ایده ، تحقیقات بازار ، خلق طرح کسب و کار ، آزمایش بازار ،‌ پیدا کردن  هم بنیانگذار ، انجام استخدام های اصلی ،‌ایجاد هیات مدیره ، ایجاد نمونه اولیه و تست بتا ، ایجاد یک کمینه محصول پذیرفتنی ، گسترش کاربران و پذیرفتگان اولیه ، کسب درآمد ، محک زدن تقاضا و بررسی برای افزایش اندازه کسب و کار ، نقطه سر به سر از مراحل برجسته و مهمی هستند که در طول فرایند توسعه استارتاپ و جذب سرمایه وجود دارد. کارآفرینان باید تمرکز کافی برای افزایش سرمایه برای دستیابی به این مراحل مهم  را داشته باشند و سرمایه مورد نظر از انچه که پیشبینی شده بیشتر باشد . در حالی که تعداد زیادی مرحله برجسته برای رشد یک استارتاپ وجود دارد نمی توان از اهمیت نقطه سربه سری قافل شد .اگر بخواهیم روراست باشیم رسیدن به نقطه سربه سری ،کل درامدتان ، پولی است که از بین رفته .رسیدن به نقطه سربه سری یک پیشنیاز برای جذب سرمایه نیس نکته بسیار مهم اینجاست که اغلب بزرگترین شرکت ها که موفق به جذب سرمایه شده اند هنوز به نقطه سربه سری دست نیافته اند.

اصولا سرمایه گذاران در وهله اول نمیخواهند پولشان از دست برود و اینکه دوست ندارند احمق به نظر برسند .معرفی درست ، آماده سازی ، و قرار دهی شرکت در جایگاه دریافت کنند سرمایه با علم به اینکه سرماگذاران چه انتظاراتی دارن امکان پذیر است . یک ایده و طرح کسب و کار فکرشده ، سازمان ، شخصیت- صداقت -دوستی ،‌ داشتن پاسخ به پرسش های بدیهی و بازار بالقوه و ... نمونه هایی از 19 مورد گفته شده از انتظارات و خواسته های سرمایه گذاران است. اگر بنیانگذاران همان قدری که برای شناخت مشتریان خود تلاش می کنند برای شناخت سرمایه گذاران خود تلاش کنند جذب سرمایه برای آنها آسان تر می شود.

یکی از بهترین راه های جذب سرمایه عملکرد بهتر در رقابت است این کار به ارائه ای که انجام می دهید ، معرفی ها و مباحث پیرامون استارتاپ تان کمک میکند که باعث قدرت در مذاکره و بهبود نتایج می شود . معیارهایی را که در آن میتوانید عمکرد بهتری  در جذب سرمایه یا مثلا در حاشیه سود ، فروش ، رسانه های اجتماعی یا رشد داشته باشید.

۸ روش برای اینکه چگونه حمایت و توجه جلب کنید:

۱ـ اولویت بندی کنید.

۲ـ کمک بگیرید.

۳ـ زودتر بیدار شوید.

۴ـ در مسابقات رقابت کنید.

۵ ـدر ماراتن برنامه نویسی شرکت کنید.

۶ـ در کنفرانس ها شرکت کنید

۷ـ به جلسات شبکه سازی بروید.

۸ـ به افراد همفکر ملحق شوید.

اکثر استارتاپ ها برای اینکه امیدی به دریافت سرمایه داشته باشند باید خودشان را به بازار معرفی کنند.زمان و هزینه های مورد نیاز برای بازاریابی را دست کم نگیرید .بازایابی اولیه شما ممکن است شامل موارد مربوط به برندسازی ، وبسایت و چیز های با ارزش آنلاین دیگر ، نرم افزار ها دورهای تست و جذب حامی و غیره باشد.ایجاد هیجان و ارائه مزایا به اولین سرمایه گذار را فراموش نکنید.علاقه سرمایه گذاران به رشد ارگانیک بیشتر است به این معنا که کانال هایی بسازید که بدون نیاز به صرف هزینه برای شما ترافیک و کاربرفراهم کنند...

ادامه مطلب را در پست بعدی وبلاگ ما دنبال کنید.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.